Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Snabbkollen: Det är Sveriges bästa företag

Sveriges bästa företag är en ny, spännande satsning. Där ska svenskarnas absoluta företagsfavoriter koras. Här är fem snabbfakta om projektet.

Vad är Sveriges Bästa Företag?
– Det är en stor undersökning där svenskarna är med och korar Sveriges Bästa Företag. Syftet med projektet är att berätta historierna bakom de stora favoriterna och ta reda på vilka mjuka värden, bortom de produkter och tjänster man säljer, som skapar de bästa framgångskoncepten.

Hur går undersökningen till?
– Den består av två delar. I steg ett har vi gått ut och bett svenska folket att ange vilka tre företag de föredrar framför andra, som erbjuder liknande produkter och tjänster. Även branschspecifika frågor har ställts i den här delen. I steg två koras vinnarna utifrån en specifik undersökningsmodell. Här kan du läsa mer om den. I undersökningen kommer man också att kunna se vilka framgångskoncept som gör vinnarna till svenskarnas favoriter. Undersökningen är riksrepresentativ och genomförs av företaget Reflect.

Hur många personer kommer att delta i undersökningen?
– Över 10 000 personer, vilket gör det till en av Sveriges största opinionsundersökningar.

När koras vinnarna?
– Den 17 mars. Då har vi en stor gala på Nalen där vi tillkännager vilka företag som är bäst i Sverige.

Varför gör Schibsted det här?
– Schibsted jobbar ju under devisen ”Empovering people in their daily life” och det här projektet är just det. Vi vill vara med och skapa mer medvetna företag och konsumenter.

LÄS MER: Fredrik Clementz förklarar: Så görs undersökningen.